You are here

مواد اولیه صنایع غذایی

سیترات آمونیوم

سیترات امونیوم

سیترات آمونیوم

فرمول شیمیایی:C6H5K3O7
ظاهر: کریستال سفید
رنگ: پودر کریستالی
سیترات پتاسیم، نمک پتاسیم اسید سیتریک به شکل بلورهای پودری سفید رنگ است.این محصول به راحتی در آب حل می شود، فرمول مولکولی این محصول C6H5K3O7 بوده و بدون بو با طعم شور و آب دوست است و می­تواند مقدار کمی آب را جذب کرده و نگه دارد. حدود 38 درصد وزن این ترکیب مربوط به پتاسیم است. سیترات پتاسیم در شکل مونوهیدرات بسیار آب دوست است.
این محصول به عنوان یک تنظیم کننده اسیدی مورد استفاده قرار می گیرد.

سیترات آمونیوم

کاربرد سیترات آمونیوم

افزودنی های شیرینی، افزودنی های لبنی و شیر

 

Undefined

دکستروز

دکستروز

نامهای دیگر: قند ذرت، قند انگور، گلوکز مونوساکارید
فرمول شیمیایی: C6H12O6
گرید های محصول: خشک ، مونو هیدرات(آبدار)
کشورهای تولید کننده : فرانسه - آلمان
بسته بندی: کیسه 25 کیلوگرمی

دکستروز

دکستروز ماده ای قندی استحصالی از ذرت بوده که به صورت صنعتی از اثر حرارت و اسید یا آنزیم ها بر نشاسته ذرت و هیدرولیز کامل آن بدست می آید. در بازار ایران دو نوع دکستروز موجود است، دکستروز موتو هیدارت یا همان آبدار که حاوی نه درصد آب کریستالیزه است با ظاهر کریستالی، سفید و پودر شکل و بی بو و بیشترین کاربرد را دارد. دکستروز خشک با ظاهر بلوری شکل پودر و با طعم شیرین که حاوی حدود نیم درصد اب کریستالیزه است. از لحاظ کاربرد تجاری گلوکز به شربت ذرت که مخلوطی از گلوکز،دکسترین و دیگر قندها است گفته می شود و گلوکز خالص، دکستروز نامیده می شود. دکستروز به طور مستقیم و کاملا توسط مخمرها تخمیر داده می شود، بنابراین به صورت وسیع در محصولاتی مانند نان که فرآیند تخمیر دارند استفاده می شود. دکستروز معمولا به عنوان یک شیرین کننده در غذاهای بسته بندی شده و فرآورده های غذایی به علت قابلیت دسترسی گسترده آن استفاده می شود. این محصول دارای طعم خوش و "خنک کننده" است که طعم غذاهایی را که برای شیرین کردن از آن استفاده می شود، را طعم می دهد. این محصول را به منظور افزایش و تثبیت رنگ آمیزی مواد غذایی، و همچنین برای افزایش زمان نگهداری مواد غذایی بسته بندی شده استفاده می کنند.

کاربردهای غذایی دکستروز

محصولات حاوی دکستروز

دکستروز می تواند در بعضی از غذاها یا نوشیدنی ها برای بهبود عملکرد فیزیکی مورد استفاده قرار گیرد و دکستروز می تواند در غذاهای مانند گوشت های خشک شده استفاده می کنند. دکستروز به غذاها اضافه می شود تا آنها را شیرین کرده، و گاهی اوقات به عنوان یک پرکننده یا عامل سازنده مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور استفاده از دکستروز به عنوان یک شیرین کننده، آن را باید با یکی از قندهای پیچیده تر (فروکتوز یا ساکاروز) ترکیب کرد، زیرا شیرین بودن دکستروز به مدت طولانی طول نمی کشد تا طعم را برای یک دوره زمانی تشخیص دهد. دکستروز در سس ها، مخلوط های کیک، آب نبات، نوشیدنی های انرژی و دسرهای یخ زده استفاده می شود. همچنین ممکن است در غذاهای خوشمزه مانند گوشت خالص، غذاهای کنسرو شده، سبزیجات، ترشی و تره فرنگی موجود باشد. ممکن است یک غذای خاصی حاوی دکستروز نباشد زیرا ممکن است بر روی یک برچسب تحت نام های دیگر از جمله قند ذرت، شکر گندم، شکر برنج، دکستروز مونوهیدرات، D-گلوکز، قند انگور و دکستروز آنیدراز ظاهر شود.

سایر کاربردهای برای دکستروز

دکستروز دارای شاخص گلیسمی بالا است  به این معنی که سطح قند خون را به سرعت افزایش می دهد، بنابراین در تهیه و تزریق داخل وریدی (IV) و تزریق در بیمارستان برای کاهش قند خون و کم آبی و IV تغذیه استفاده می شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممکن است قرص یا ژل دکستروز مصرف کنند تا سطح قند خون خود را بالا ببرند. هنگام استفاده از دکستروز، باید سطح قند خون خود را کنترل کنید تا از قند خون بیش از حد جلوگیری شود. گاهی اوقات دکستروز نیز توسط ورزشکاران استقامتی به عنوان مکمل برای مبارزه با قند خون پایین و گلیکوژن ضعیف شده در طول تمرینات طولانی و یا بعد از تمرین شدید استفاده می شود. همچنین می تواند به عنوان یک حامل در مکمل های غذایی استفاده شود.

دکستروز ابدار

Undefined

روغن شورتنینگ

روغن شورتنینگ

روغن شورتنينگ‌ که به نام روغن صاف قنادی هم در ایران معروف بوده به نوعی چربی گفته می شود که قابلیت نرم و روان كردن و يا كوتاه كردن ساختار تركيبات غذایی را دارد و از روغن ها فرموله شده‌اند. به عنوان مثال شورتنینگ در ترکیبات خمیر نانوایی و شیرینی گلوتن نشاسته را پاره می کند، که اين عمل باعث نرم شدن ذرات گلوتن و در نتيجه توليد محصولات نرم و با قابليت هوادهي مناسب مي گردد.  بدون شورتنينگ‌ در نان وشيريني ها، گلوتن و نشاسته بصورت ذرات چسبنده به يكديگر متصل مي ‌شوند و هنگام جويدن احساس سفتي راايجاد مي ‌نمايند. شورتنينگ‌ها بعنوان مواد نيمه پلاستيک در نظر گرفته مي ‌شوند، اما اين توصيف به تنهايي براي آنها كافي نيست. در ساختار روغن شورتنینگ معمولا امولسیفایر های مختلفی همچون مونو و دی گلیسرید، LACTEM وPGE استفاده می شود که سبب بهبود بافت محصول نهایی می گردد.
جهت تهیه روغن شورتینگ در طی روندی، روغن مایع را هیدروژنه کرده، منظور از هیدروژنه کردن اضافه کردن اتم های هیدروزن به روغن می باشد، در نتیجه چربی های روغن، اشباع شده و به حالت جامد تبدیل می شوند. بافت این روغن در دمای محیط حین جامد بودن، کاملا نرمه و چاقو به راحتی در داخل آن فرو می رود. فرق اصلی روغن شورتینگ با کره و مارگارین درمیزان چربی آن است. روغن قنادی از 100 درصد چربی تشکیل شده و هیچ گونه مایعاتی ندارد. علت اینکه اسم این نوع روغن رو در زبان انگلیسی Shortening گذاشتن این است که میزان زیاد چربی رشته های بلند گلوتن درون آرد را کوتاه می کند.

فروش روغن شورتنینگ

روغن صاف قنادی چند نوع دارد، که البته ماده ی اولیه ی همه ی آنها یکی بوده و فقط پروسه های مختلف بر روی آنها انجام می شود. جهت طبقه بندی این نوع روغن از عدد استفاده می کنند، یعنی روغن پنجاه نرم تر از روغن چهل می باشد، که البته این میزان سفتی و روانی این روغن را مناسب برای کاربردهای مختلف می کند. روغن قنادی 40 که به روغن قنادی جامد Solid shortening هم معروف است، از سایر گریدها سفت تر و سفیدتر بوده و برای انواع خمیرها مثل خمیر هزارلا استفاده می شود. برای استفاده از روغن شورتینگ 40  آن را رنده می کنند و یا به قطعات کوچیک تر درمی آورند یا اینکه آن را  حرارت داده و نرم می کنند.  از عوامل محبوبیت این روغن در بین قنادها این است که روغن شورتینگ یا همان روغن قنادی از کره بسیار ارزون تر بوده، عمر بسیار بیشتری داره و نیازی به نگهداری در یخچال ندارد. همچنین شما می توانید این نوع روغن رو ماه ها در فضای آشپزخانه نگه داری کنید و هیچگونه نگرانی از بابت خرابی آن نداشته باشید. همچنین مقاومت این روغن در مقابل گرما بالاتر بوده و رنگ سفید آن یاعث م یشود رنگ پذیری آن بی نظیر شود. 

قیمت روغن شورتنینگ

خواص روغن شورتنینگ: 

1. هنگامیکه مایعات به آرد اضافه می شوند رشته های پروتئینی آرد به هم پیوند میخورند و در نتیجه ی بلند شدن رشته های گلوتن خمیر فرم کشسانی به خود میگیرد، از آنجاییکه روغن شورتنینگ برخلاف کره و مارگارین از صد در صد چربی تشکیل شده و هیچ گونه رطوبتی ندارد، بیش از آنها از تشکیل رشته های بلند گلوتن جلوگیری می کند. هر چی رشته های گلوتن آرد کوتاه تر باشند خمیر پوک تر و شکننده تر می شود. علاوه بر این، چربی بالای روغن قنادی از چسبناک شدن خمیر جلوگیری کرده و کار با خمیر را راحت تر می کند.
2. وجود رطوبت در کره و مارگارین باعث می شود که با گذشت زمان رطوبت از بین رفته و شیرینی خشک و سفت و به اصطلاح بیات شود. ولی شیرینی های تهیه شده با شورتنینگ نرم تر، پوک تر و ماندگارتر هستند. علت ماندگاری شیرینی قنادی ها نسبت به شیرینی خانگی نیز همین است.
3.  روغن شورتنینگ نقطه ذوب بالاتری از کره و مارگارین دارد، این باعث می شود حین پخت دیرتر ذوب شده و  شیرینی ها فرصت بیشتری برای پختن داشته باشند و بیشتر پف کنند. خمیرِ شیرینی هایی که با روغن قنادی تهیه می شوند، حین پخت فرصت کافی برای فعل و انفعالات دارند. روغن قنادی باعث می شود حین پخت چربی از بافت شیرینی خارج نشده و اصطلاحا شیرینی چربی پس ندهد و  ظاهر شیرینی بهتر حفظ می شود. کره زودتر و در واقع در دمای پایین تری شروع به ذوب شدن میکند و شیرینی هایی که با کره تهیه می شوند زودتر پخته میشوند، زودتر می سوزند و اگر کمی بیش از حد لازم در فر بمانند چربی پس می دهند. 

کاربرد روغن شورتنینگ در صنایع غذایی :

الف. کاربرد روغن شورتنینگ در نان و کیک و شیرنی

  • نازک و نرم کردن بافت نان
  • ایجاد احساس هانی مطلوب
  • پوکی محصول به دلیل وارد نمودن هوا به داخل ساختار خمیر
  • افزایش استحکام و یکپارچگی بافت شیرینی
  • افزایش قابلیت انتقال حرارت و مدت زمان نگهداری محصول
  • قابلیت مخلوط شدن در همزن های با دور بالا

ب. کاربرد روغن شورتنینگ در بستنی، خامه قنادی

  • روغن قنادی شورتنینگ م نقطه ذوب بالاتری نسبت به کره و روغن های حیوانی دارند و همین امر سبب می شود نقطه ذوب بستنی و خامه قنادی بالاتر رود و این محصول در فضل تابستان دیرتر ذوب شود.
  • افزایش هوادهی قابل توجه خامه قنادی
  • بهبود بافت خامه قنادی به دلیل وجود منوو دی گلیسیرید و سایر امولسیفایرها در ترکیب شورتنینگ
  • بهبود نقطه ذوب خامه قنادی با انتخاب شورتنینگ با SFC مناسب

فروش روغن شورتنینگ

منبع: بیکینگ

Undefined

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer